Annika Lind

För Annika Lind från Stockholm kretsar det mesta i livet kring musik. Hon är musik- och rytmiklärare i grunden, men jobbar just nu som projektledare på ett förlag med kör- och kyrkomusik. På fritiden tillbringar hon helst tid med sina syskonbarn, sjunger i kör och tränar på gym två gånger i veckan.

Annika Lind

Annika lever med reumatism och periodvis medför det mycket smärta och trötthet som påverkar livskvaliteten negativt.

– Att få komma till SRC är till stor hjälp. Där får jag hjälp med träning, men också djupare kunskap om hur kroppen fungerar. Personalen är väldigt kompetent och inspirerande, jag vill absolut rekommendera andra som är i en liknande situation att åka dit.

Rehabilitering i varmare klimat var inget nytt för Annika när hon senast besökte SRC. Totalt har hon varit på rehabilitering i Spanien sex gånger tidigare. Målet denna gång var att träna upp styrka, rörlighet och kondition. På så sätt minskar ledsmärtan, samtidigt som hon lättare kommer ner i varv.

Hur fungerade träningsupplägget för dig?

– Det fungerade mycket bra! Gruppträning med musik utomhus är mina favoritpass, att träna tillsammans med ger en härlig gemenskap. De enskilda träningarna med en fysioterapeut är viktiga, att få riktade övningar och tips, samtidigt som man får tid att fråga om sådant man funderar över. Jag tycker att alla pass är givande på olika sätt, handträningen är viktig för mig som spelar mycket piano, sedan är bassängträningen oerhört kul. Efter träningen är jag glad hela dagen.

Vad mer tar du med dig från vistelsen hos SRC?

– Det är nog den varierade träningen, enkelheten och gemenskapen med andra patienter. Jag kan använda gymmet på helgerna om jag vill och ta del av samtal och föreläsningar. Sen har ju alla vi patienter en liknande situation eftersom vi är reumatiker, det ger en förförståelse för varandras situation och är en dörröppnare för samtal. Det är givande att prata med människor med liknande problematik men vi pratar om annat också, inte bara sjukdomar.

Annika tycker att hon uppnådde sina mål, detta genom att delta i varje träningspass.

– Det är en ynnest att få träna i värmen, men jag har fortsatt sedan jag kom hem. Just nu är jag inne i ett flow även om det går i perioder.

Även om det mesta kretsar kring träning under vistelsen hos SRC tycker Annika att det finns tid för vila och avkoppling.

– Anläggningen är trevlig med bra boende och att ha egen tvättmaskin är ju toppen. Det finns en stor affär i närheten, med bussar och tåg att ta sig till Malaga eller andra platser.

Det låter som du vill komma tillbaka till SRC snart igen?

– Ja, jag blev beviljad att få åka i mars 2020 men det blev inställt på grund av Corona-pandemin. Jag hoppas att jag får komma tillbaka när det är säkert att åka igen.

Läs mer om våra rehabiliteringprogram.

Fler berättelser

Läs om hur andra kunder har upplevt sin vistelse hos oss.