Christina Kindström

För Christina Kindström, eller Kicki som de flesta kallar henne, är det många saker som påkallar hennes uppmärksamhet. Förutom att jobba som rehabsamordnare och samtalsbehandlare på en vårdcentral, tillbringar hon mycket av tiden på landet utanför den östgötska staden Vadstena. Där finns hennes make, två små hundar och två vuxna döttrar. Utöver tiden med familjen ser hon träning, resor, matlagning och inredning som sina främsta intressen.

Christina Kindström

Att känna sig stark och i form är viktigt för alla med mycket omkring sig, men för Kicki har det om möjligt ännu större betydelse.

– Jag vill inte att min ryggmärgsskada ska hindra mig från att resa eller göra andra saker som jag önskar.

För tillfället går hon med en krycka som stöd eftersom musklerna i vänster ben och fot är svaga. Kicki har besökt SRC:s rehabiliteringsanläggning i spanska Benalmadena flera gånger. Målet har då varit att förbättra gångförmågan och stärka upp muskulaturen.

Hur har det fungerat för dig, har du nått dina uppsatta mål?

– Absolut, jag har känt mig betydlig starkare och bättre på att gå efter varje vistelse.

En del av förklaringen till varför Kicki upplever rehabiliteringen hos SRC som så lyckosam har med individanpassning, coachning och uppföljning att göra, menar hon.

– Eftersom vi redan vid ankomsten identifierar och dokumenterar mitt personliga träningsbehov så är det lätt att mäta framstegen på plats, men även att fortsätta träningen när jag kommer hem.

Också efter att hon kommit hem till Sverige igen och kämpat på egen hand så har fysioterapeuten på SRC funnits där som stöd när motivationen sviktat. Dessutom finner hon kraft i de många vänner hon funnit bland de övriga rehab-deltagarna.

– Det är bra att se att man inte är den enda som har det jobbigt med vissa saker, där kan vi dela erfarenheter och stötta varandra.

Förutom betydelsen och gemenskapen med andra deltagare vill Kicki lyfta fram SRC:s verksamhet i stort.  

– Personalen är underbar, professionell och tillmötesgående. Mina vistelser på SRC har alltid varit fantastiska, ett bättre och trevligare ställe tror jag inte finns. Fina rum och träningslokaler, fint väder som gör underverk, och god, näringsrik mat.

Det råder ingen tvekan om att du gillar SRC, men vad har du att säga till de som vill åka men fortfarande känner sig lite osäkra på platsen och anläggningen man kommer till?

– Jag rekommenderar varmt rehab via SRC. En sak som jag uppskattar är att personalen pratar svenska. Dessutom bor man i en egen modern lägenhet med pentry och stort handikappvänligt badrum. Det finns Wi-Fi, TV med svenska kanaler och man har egen tvättmaskin. Lägenheten städas flera gånger per vecka och det är nära till en stor matbutik, apotek. och några mysiga restauranger. Jag vill absolut åka tillbaka till SRC och hoppas att det kan bli hösten 2020 eller våren 2021.

Läs mer om våra rehabiliteringprogram.

Fler berättelser

Läs om hur andra kunder har upplevt sin vistelse hos oss.