Mikael Tuvesson

Rehab är inget nytt för Mikael Tuvesson från Nässjö som bland annat har haft hjärntumör, epilepsi och nu senast en stroke under 2022. Rehaben han fick på SRC var den bästa han fått, berättar Mikael. Trots det var det kanske sista gången han åker på rehab i varmt klimat.

Mikael Tuvesson

Varför var det sista gången om du är så nöjd?

– Jo, jag har gått på rehab på hemmaplan men inget har gett sådan effekt som rehaben hos SRC. Men nu har Region Jönköping beslutat sig för att bara remittera till rehabilitering i Sverige, vilket gör det svårt för mig som sjukpensionär att ha råd att åka. Men Linda hjälper mig just nu att undersöka om jag kan ansöka om bidrag från exempelvis fonder, så jag har inte gett upp hoppet, jag håller verkligen tummarna för att det ska bli fler rehabresor.

Mikael berättar vidare om vad han tror var det som gjorde SRC:s rehab bättre än andra rehab-former som han testat.

– Dels är det personalen som är underbar. De tog sig verkligen tid och såg oss som deltog. Sen så handlade det om fokus. Vi hade ungefär fyra träningspass per dag och däremellan kunde vi vila. Det skiljer sig stort från rehab hemma. På ett psykologiskt plan var det också bra att komma bort och träffa andra. Man kan väl säga att min värld hemma krympt lite sedan jag blev sjukpensionär och då gav det en rejäl push att resa till SRC, träna och umgås med andra om dagarna.

Var det inte för intensivt med fyra träningspass?

– Nej, det gav verkligen resultat och det funkade tack vare vilan och att jag inte hade något hemifrån i tankarna. Att jag exempelvis kunde sätta mig i trädgården och lyssna på en bok direkt efter ett pass. För mig som även är hjärntrött behövs pauserna och det finns gott om tid både för träning, vila och att umgås med de andra deltagarna.

På vilket sätt blev du bättre av rehabiliteringen?

– Jag blev mycket smidigare i kroppen. Utöver det fick jag med mig nya tankar och konkreta övningar som jag fortsatt med hemma.

Vad ser du fram emot just nu?

– Hemma sitter jag mycket på min motionscykel och tittar på tv. Så jag ser fram emot bättre väder, för det är svårt att komma ut och röra på sig när det är snö, dåligt skottat och halt. Jag längtar efter att kunna gå långa sköna promenader runt sjön där jag bor.

Har du frågor om fonder eller stiftelser eller andra möjliga bidrag till din rehabresa? Kontaka Jolanda Madia på jolanda.madia@sarnmark.se, eller ring på 073-0965478.

Läs mer om våra rehabiliteringprogram.

Fler berättelser

Läs om hur andra kunder har upplevt sin vistelse hos oss.