Sandvik berättar

Rose-Marie Lamell Lindström arbetar som fondansvarig på Sandviks personalstiftelse och har gjort det sedan 2013. Själva stiftelsen har funnits sedan 1960-talet och det var också under denna tid man började att skicka iväg anställda på rehabilitering. Personalstiftelsen vänder sig till alla anställda på Sandvik i Sverige, vilket år 2022 är ca 9 300 personer.

Sandvik berättar

– Vi har en lång tradition med att skicka iväg våra anställda på utlandsrehabilitering. Vi skickar iväg grupper till SRC med olika behov; vissa har kroniska sjukdomar, andra har utmattningssyndrom och en del har problem med exempelvis knä, axlar och rygg.

De personer som stiftelsen har skickat iväg har återkommit till arbetet med väldigt goda resultat. De anställda som lever med en kronisk sjukdom kan med hjälp av rehabiliteringen arbeta längre och blir boostade av energi. Detsamma gäller för anställda som har problem med knä, axlar och rygg.

– Det blir en sådan stor skillnad när de koncentrerat får fokusera på träning och välmående. De blir starkare, mjukare och rörligare i kroppen, säger Rose-Marie.

Hon berättar att de även skickat anställda till SRC för att rehabilitera anställda som diagnosticerats med stress- och utmattningssyndrom.

– Träning gör en stor skillnad, både fysiskt och psykiskt. De får hjälp och stöd att komma igång och får oerhört bra verktyg att ta med sig hem. Det är viktigt att komma ihåg att kroppen är en färskvara, den behöver underhållas för att må så bra som möjligt, säger Rose-Marie.

SRC erbjuder även behandling för anställda som är i farozonen att drabbas av stressrelaterade besvär. Ett program som förebygger utmattning med hjälp av träning och fokus på personens välmående med hjälp av ett individuellt program som utgår ifrån personens behov.

– Vi på Sandviks personalstiftelse är väldigt nöjda med SRC. Vi får bra feedback från våra anställda och de tycker att SRC är duktiga på att lyssna på just deras behov. Personalen får höga betyg då de är engagerade och väldigt kunniga. Sandviks personalstiftelse ser fram emot att fortsätta skicka anställda till SRC:s anläggning på spanska solkusten för rehabilitering.

Läs mer om våra rehabiliteringprogram för företag.

Fler berättelser

Läs om hur andra kunder har upplevt sin vistelse hos oss.