Neurologiska programmet

I programmet varvas fysisk aktivitet med lugnare aktivitet och teori. Du får här optimala förutsättningar för att förbättra och behålla funktion och hälsa. Du bor i lägenhetshotell med plats för medföljande eller assistent. Din lägenhet är anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga. Uppfyller svenska krav på tillgänglighet.

Neurologiska programmet

Schemat består av cirka fyra aktiviteter om dagen under en 2–4 veckor lång rehabiliteringsperiod. Tre av dessa dagsaktiviteter sker i grupp, den fjärde är en individuell träff med antingen sjukgymnast, arbetsterapeut eller beteendevetare. Efter den inledande inskrivningen görs en målbeskrivning där deltagaren får ett anpassat schema baserat på önskemål kring sin rehabilitering.

Ett brett utbud av träningsformer och coachning

Fysträningen består exempelvis av gymträning, övningar på matta, funktionell träning, stretching och rörlighetsövningar, fotgympa, sittgympa, handträning, core, yoga, mindfulness, bollpass, tabata, stavgång och qigong. Vid den uppvärmda saltvattenpoolen finns givetvis en lift.

Dessutom erbjuder vi föreläsningar och diskussionsforum i ett flertal basämnen rörande sjukdom- och träningslära, kost, smärta och sömn. Vi har också coachningssamtal om hållbara livsstilsförändringar kopplat till:

• Stress

• Sömn

• Smärta

• Kost

• Aktivitetsbalans

• Motivation

• Rökning

• Planering inför framtiden

Uppföljning och fortsättning

Du får ett individuellt träningsprogram och träningsdagbok där vi kontinuerligt följer upp framstegen. SRC upprättar alltid en behandlingsrapport. Journalföring utförs och vidarebefordras till berörd instans. Resultaten följs upp efter att du kommit hem. Vi erbjuder även digital fortsättning av rehabiliteringen.

Tillfällen

21 Apr
-
12 May
Boka
12 May
-
Jun 22
Boka

Boka senare

Om du är intresserad av att boka rehabilitering vid ett senare tillfälle, kontakta oss så berättar vi vilka datum som är planerade. Du vet väl att du kan kombinera flera program till att bli ditt individuella program. Hör av dig så hjälper vi dig!

Kontakta oss

Intresserad eller behöver du mer information?

Har du frågor om vårt erbjudande och våra priser är du alltid välkommen att höra av dig till rehabchef Jolanda Madia genom formuläret.

Tack så mycket!

Vi återkommer inom kort.
Oops! Nu gick något snett. Prova igen, annars ber vi dig att återkomma.

Tillfällen

21 Apr
-
12 May