Psoriasisprogrammet

Detta program riktar sig till personer med psoriasis eller psoriasisartrit. Solljus är en viktig komponent i vår behandling då det har en läkande verkan på psoriasis. Vi varvar olika fysiska aktiviteter med samtal och föreläsningar. Allt i ett varmt och soligt klimat med salta bad. Psoriasisprogrammet har utformats efter de nationella riktlinjerna för psoriasisvård.

Psoriasisprogrammet

Schemat består av cirka fyra aktiviteter om dagen under en 2–4 veckor lång rehabiliteringsperiod. Tre av dessa dagsaktiviteter sker i grupp, den fjärde är en individuell träff med sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut eller beteendevetare. Efter den inledande inskrivningen görs en målbeskrivning där deltagaren får ett anpassat schema baserat på önskemål kring sin rehabilitering.

Ett brett utbud av träningsformer och coachning

Förutom solning och bad i uppvärmd saltvattenspool utomhus så erbjuds fysträning som vi gärna förlägger utomhus. Träningen består av stavgång, havsbad, gymträning, övningar på matta, bassängträning, cykelpass, fotgympa, sittgympa, handträning, ryggrörlighet, core, yoga, mindfulness, bollpass, tabata och qigong.

Dessutom erbjuder vi föreläsningar och diskussionsforum i ett flertal basämnen rörande sjukdom- och träningslära, kost, smärta och sömn. Vi har också coachningssamtal om hållbara livsstilsförändringar kopplat till:

• Stress

• Sömn

• Smärta

• Kost

• Aktivitetsbalans

• Motivation

• Rökning

• Planering inför framtiden

Uppföljning och fortsättning

Du får ett individuellt träningsprogram och träningsdagbok där vi kontinuerligt följer upp framstegen. SRC upprättar alltid en behandlingsrapport. Journalföring utförs och vidarebefordras till berörd instans. Resultaten följs upp efter att du kommit hem. Vi erbjuder även digital fortsättning av rehabiliteringen.

Tillfällen

Kontakta oss för bokning

Boka senare

Om du är intresserad av att boka rehabilitering vid ett senare tillfälle, kontakta oss så berättar vi vilka datum som är planerade. Du vet väl att du kan kombinera flera program till att bli ditt individuella program. Hör av dig så hjälper vi dig!

Kontakta oss

Intresserad eller behöver du mer information?

Har du frågor om vårt erbjudande och våra priser är du alltid välkommen att höra av dig till rehabchef Jolanda Madia genom formuläret.

Tack så mycket!

Vi återkommer inom kort.
Oops! Nu gick något snett. Prova igen, annars ber vi dig att återkomma.

Tillfällen

Kontakta oss för bokning