Reumatologiska programmet

Anpassat för personer med reumatiska sjukdomar som RA, psoriasisartrit, fibromyalgi, Bechterew, systemisk skleros m fl. Programmet syftar till att återskapa och upprätthålla deltagarens funktionsnivå och hälsa. Förutom förbättrad rörlighet och kondition ger programmet även verktyg för hur man på bästa sätt lever med en kronisk sjukdom.

Reumatologiska programmet

Schemat består av cirka fyra aktiviteter om dagen under en 2–4 veckor lång rehabiliteringsperiod. Tre av dessa dagsaktiviteter sker i grupp, den fjärde är en individuell träff med antingen sjukgymnast, arbetsterapeut eller beteendevetare. Efter den inledande inskrivningen görs en målbeskrivning där deltagaren får ett anpassat schema baserat på önskemål kring sin rehabilitering.

Ett brett utbud av träningsformer och coachning

Fysträningen består exempelvis av gymträning, övningar på matta, bassängträning, cykelpass, fotgympa, sittgympa, handträning, ryggrörlighet, core, yoga, mindfulness, bollpass, tabata, stavgång och qigong.

Dessutom erbjuder vi föreläsningar och diskussionsforum i ett flertal basämnen rörande sjukdom- och träningslära, kost, smärta och sömn. Vi har också coachningssamtal om hållbara livsstilsförändringar kopplat till:

• Stress

• Sömn

• Smärta

• Kost

• Aktivitetsbalans

• Motivation

• Rökning

• Planering inför framtiden

Uppföljning och fortsättning

Du får ett individuellt träningsprogram och träningsdagbok där vi kontinuerligt följer upp framstegen. SRC upprättar alltid en behandlingsrapport. Journalföring utförs och vidarebefordras till berörd instans. Resultaten följs upp efter att du kommit hem. Vi erbjuder även digital fortsättning av rehabiliteringen.

Tillfällen

1 Sep
-
15 Sep
Boka
15 Sep
-
Sep 29
Boka
29 Sep
-
13 Oct
Boka
13 Oct
-
27 Oct
Boka
27 Oct
-
17 Nov
Boka

Boka senare

Om du är intresserad av att boka rehabilitering vid ett senare tillfälle, kontakta oss så berättar vi vilka datum som är planerade. Du vet väl att du kan kombinera flera program till att bli ditt individuella program. Hör av dig så hjälper vi dig!

Kontakta oss

Intresserad eller behöver du mer information?

Har du frågor om vårt erbjudande och våra priser är du alltid välkommen att höra av dig till rehabchef Jolanda Madia genom formuläret.

Tack så mycket!

Vi återkommer inom kort.
Oops! Nu gick något snett. Prova igen, annars ber vi dig att återkomma.

Tillfällen

1 Sep
-
15 Sep