Ryggprogrammet

Ryggproblem drabbar de flesta människor någon gång under livet. Har du svåra eller ofta återkommande problem med ryggen kan du komma till oss för stärkande och förebyggande behandling. Vi undervisar i smärtkontroll och tränar bålstabiliteten. Ergonomi, anatomi och arbetsteknik ingår också. Träningen är inriktad på att vara hållbar över tid och innehåller träningsprogram efter du kommit hem.

Ryggprogrammet

Schemat består av cirka fyra aktiviteter om dagen under en 2–4 veckor lång rehabiliteringsperiod. Tre av dessa dagsaktiviteter sker i grupp, den fjärde är en individuell träff med antingen fysioterapeut, arbetsterapeut eller beteendevetare. Efter den inledande inskrivningen görs en målbeskrivning där du får ett anpassat schema baserat på önskemål kring din rehabilitering.

Ett brett utbud av träningsformer och coachning

Fysträningen består exempelvis av funktionell träning, arbetsteknik och vardagsergonomi, gymträning, övningar på matta, bassängträning, cykelpass, fotgympa, sittgympa, handträning, ryggrörlighet, core, yoga, mindfulness, bollpass, tabata, stavgång och qigong.

Dessutom undervisar vi i smärthantering , rygganatomi och ergonomi. Vi har också coachningssamtal om hållbara livsstilsförändringar kopplat till:

• smärta

• copingstrategier

• stress

• sömn

• m fl

Uppföljning och fortsättning

Du får ett individuellt träningsprogram och träningsdagbok där vi kontinuerligt följer upp framstegen. SRC upprättar alltid en behandlingsrapport. Journalföring utförs och vidarebefordras till berörd instans. Resultaten följs upp efter att du kommit hem. Vi erbjuder även digital fortsättning av rehabiliteringen.

Tillfällen

Kontakta oss för bokning

Boka senare

Om du är intresserad av att boka rehabilitering vid ett senare tillfälle, kontakta oss så berättar vi vilka datum som är planerade. Du vet väl att du kan kombinera flera program till att bli ditt individuella program. Hör av dig så hjälper vi dig!

Kontakta oss

Intresserad eller behöver du mer information?

Har du frågor om vårt erbjudande och våra priser är du alltid välkommen att höra av dig till rehabchef Jolanda Madia genom formuläret.

Tack så mycket!

Vi återkommer inom kort.
Oops! Nu gick något snett. Prova igen, annars ber vi dig att återkomma.

Tillfällen

Kontakta oss för bokning