Stressrehabilitering/Omstart

Hotellvistelse med helpension gör att du kan koncentrera dig på ditt mående och läkande i en kravlös miljö. Programmet varvar fysisk träning och individuell vägledning med stresshantering, workshops, gruppdiskussioner, avspänningsövningar, mindfulness och enskilda samtal. Din vistelse består av en 2–3 veckor lång kurs med träning, teori och behandling/terapi, med fokus på individens behov och förutsättningar.

Stressrehabilitering/Omstart

Alla aktiviteter är schemalagda och består av cirka fyra aktiviteter om dagen under en 2–3 veckor lång rehabiliteringsperiod. Tre av dessa dagsaktiviteter sker i grupp, den fjärde är en individuell träff med antingen fysioterapeut, arbetsterapeut eller beteendevetare. Efter den inledande inskrivningen görs en målbeskrivning där deltagaren får ett anpassat schema baserat på önskemål kring sin rehabilitering.

Ett brett utbud av träningsformer och coachning

Övningarna består exempelvis av mindfulness, basal kroppskännedom, avspänning, övningar på matta, bassängträning, cykelpass, fotgympa, sittgympa, handträning, ryggrörlighet, core, yoga, bollpass, tabata, stavgång och qigong.

Dessutom erbjuder vi föreläsningar och diskussionsforum i ett flertal basämnen rörande sjukdom- och träningslära, kost, smärta och sömn. Vi har också coachningssamtal om hållbara livsstilsförändringar kopplat till:

• Stress

• Sömn

• Smärta

• Kost

• Aktivitetsbalans

• Motivation

• Rökning

• Planering inför framtiden

Uppföljning och fortsättning

Deltagaren får ett individuellt träningsprogram och träningsdagbok där vi kontinuerligt följer upp framstegen. SRC upprättar alltid en behandlingsrapport. Journalföring utförs och vidarebefordras till berörd instans. Resultaten följs upp efter att deltagaren kommit hem. Vi erbjuder även digital fortsättning av rehabiliteringen.

Tillfällen

Kontakta oss för bokning

Kombinera program

Du vet väl att du kan kombinera flera program till att bli ditt individuella program. Hör av dig så hjälper vi dig!

Kontakta oss

Intresserad eller behöver du mer information?

Har du frågor om vårt erbjudande och våra priser är du alltid välkommen att höra av dig till verksamhetschef Linda Hjort genom formuläret.

Tack så mycket!

Vi återkommer inom kort.
Oops! Nu gick något snett. Prova igen, annars ber vi dig att återkomma.