David Solander

David Solander har jobbat på SCA i över 30 år. Han har en kronisk inflammationssjukdom som kallas Bechterews. Smärta och stelhet i rygg och axlar gjorde att David tänkte sjukskriva sig, men ett besök hos företagsläkaren förändrade allt.

David Solander

Vad var det som hände där hos SCA-hälsan?

– Läkaren sa att de hade varit på studiebesök på Scandinavian Rehab Center och erbjöd mig att testa dem i tre veckor. Och det tackar man ju inte nej till.

Hur gick det till när du kom ner till rehabanläggningen i Benalmádena?

– De gjorde tester och mätte min rörlighet. Sedan var det bara att börja träna. Det blev 3–4 pass om dagen och jag gick på vartenda ett. De mätte även när jag skulle åka hem och då såg man att rörligheten ökat ordentligt.

Var inte det tufft med så mycket träning i början?

– Nej, det gick bra för mig. De hade en lagom nivå och ökade intensiteten allt eftersom. Och så var det ju som svensk högsommar vilket gjorde det vansinnigt mycket lättare.

Vad tycker du om dina tre veckor hos SRC?

– Toppenbra! Så lyckat som det kan bli, kan man säga. Det var väldigt duktig och engagerad personal. Allihop, faktiskt. Det är stor skillnad på min rörlighet och på smärtan. Livet har blivit enklare nu.

 Så vad händer nu?

– Jag har fått kunskap hur jag ska träna rätt. Jag tränade själv tidigare men nu har Linda gjort ett individuellt träningsprogram som jag ska följa och förhoppningsvis bli ännu bättre. Innan kände jag mig stel och dålig. Hade ont överallt. Jag hade inte kunnat fortsätta jobba, men nu finns inga tankar på att sjukskriva mig.

Läs mer om våra rehabiliteringprogram.

Fler berättelser

Läs om hur andra kunder har upplevt sin vistelse hos oss.